На 29.05.2017 в с. Хърсово, обл. Разград се проведе открит полски ден, на който представихме богат асортимент от житни култури на австрийската марка SAATBAU LINZ, както и хибриди и линейни сортове рапица от нашия каталог.

 

 

Фирма ЛИДЕР КОНСУЛТИНГ проведе през месец май серия семинари и открити дни за представяне на портфолиото житни култури, рапица и междинни култури на австрийската семенарска компания SAATBAU LINZ, чийто основен представител за България е именно Лидер Консултинг. Фирмата внася семената директно от Австрия, с оригинални семеконтролни документи.

В последно време все по-голям интерес има отстрана на земеделците към междинните или т.нар. покривни култури и Лидер Консултинг още от 2014 година работи усилено в това направление с продуктово и технологично Know-how. Култури като фуражна ряпа, мелиоративна фуражна ряпа, бял синап, фацелия, елда и редица бобови навлизат все повече в стопанствата на земеделците за да подобрят почвеното плодородие и структура. Все по-голяма популярност добиват и професионалните смески от такива култури, които гарантират едно разнообразие под и над земята и с това създават една цялостна екосистема за пълноценно подпомагане на почвата и културните видове в сеитбооборота. Най-известна стана 6-компонентната смеска OEPULPLUS на SAATBAU LINZ , която съдържа фуражна ряпа, синап, фацелия, елда, александрийска детелина и мунго и е прекрасен предшесвеник за уплътняване на сеитбооборота преди царевица. Всички продукти както и основни технолгични съвети Лидер Консултинг е описала в своята брошура „Между другото“.

На 29.05.2017 денят започна при голям интерес именно със семинар за междинните култури в р-т Трамонто в гр. Исперих и се пренесе в 12 часа на полетата на фирма АГРОТИДА ООД в с. Хърсово, обл. Разград. Известният земеделец Ангел Василев както винаги показа безупречни полета с рапица и житни. Разкошни растения въпреки засушаването именно в този район, благодарение на добрата селекция , която внася Лидер Консултинг и усилията и уменията на стопаните от ф-ма Агротида.

Г-жа Евелина Маринова представи новите акценти в рапичната селекция и подробно се спря на особеностите и тънкостите при производство на елитни пшеници, с каквито се слави австрийската селекция.

При рапицата хибридът Граф остава стабилен в портфолиото, заедно с линейния сорт Фреди, но новият хит ще бъде хибридният сорт ПРЕЗИДЕНТ, който дава очаквания за нови нива на добив, заедно с ХИБРИСЪН и КЛАРУС.

При пшеницата АЛБЕРТУС и АНТОНИУС са премиум сортовете с високо съдържание на протеин, УРБАНУС е наложилата се хлебна пшеница с високи добиви, а новото предложения с очаквани високи показатели, съчетани с висок добив и ранозрялост се нарича АКТИВУС.

Представянето завърши с богата фолклорна програма на певци и танцьори от Разград, които внесоха много цвят и настроение сред китните зелени поля.

В края на деня към екипа на Лидер Консултинг се присъединиха и представители на SAATBAU LINZ от търговския и продуктов отдел на австрийската фирма, които бяха впечатлени от нивото на земеделие, което видяха в землището на ф-ма Агротида и благодариха за отличната работа.

 

Семинар за междинните култури в р-т Трамонто, гр. Исперих:

IMG 0046 small

IMG 0074 small

 

Представяне на новите акценти в рапичната селекция на опитно поле на ф-ма АГРОТИДА ООД:

IMG 0123 small

IMG 0136 small

IMG 0141 small

IMG 0146 small

IMG 0160 small

IMG 0178 small

 

Представяне на премиум пшеници и други житни култури с австрийската марка SAATBAU LINZ 
на опитно поле на ф-ма АГРОТИДА ООД:

IMG 0229 small

IMG 0236 small

IMG 0252 small

IMG 0256 small

IMG 0289

 

Г-жа Евелина Маринова, г-н Ангел Василев и представителите от търговския и продуктов отдел на SAATBAU LINZ:

IMG 0389 small

 

Фолклорна програма и обяд:

IMG 0317 small

IMG 0369 small

IMG 0358 small